De start is een kennismakingsgesprek, bij u thuis, op kantoor of telefonisch. Samen kijken we naar uw woonwensen en projecteren die op de actuele huizenmarkt. Wat is reëel, wat gaat misschien niet lukken? Naar aanleiding van de afspraken stellen wij een Opdracht tot Dienstverlening op. En dan gaan we graag voor u aan de slag! Hieronder ziet u het stappenplan en ook de informatie over de verschillende biedingssystemen. Betalen doet u ons achteraf, als u de sleutel bij de notaris krijgt en u gaat genieten van uw nieuwe woonplek.

5 stappen plan bij aankoop

  1. Kennismaken, woonwensen in beeld en randvoorwaarden helder;
  2. Verkennen en zoeken;
  3. Bezichtigen en onderhandelen;
  4. Koopakte tekenen;
  5. Inspectie en transport.

Start zoektocht

De zoektocht begint zodra de opdracht is getekend. We hebben met zorg uw wensen in kaart gebracht. Deze wensen kunnen overigens tijdens de zoektocht veranderen. Maar omdat we alle bezichtigingen samen doen en ook daarna alles nog even doorspreken, voel ik dat als geen ander aan. Misschien zelfs wel eerder dan dat u zich ervan bewust bent.

Als u uw nieuwe woning op het oog heeft

Eenmaal gevonden waar u wilt gaan wonen, dan starten we de onderhandelingen. Ik doe onderzoek naar relevante zaken. Ik adviseer in de hoogte van het bod, in alle te benoemen voorbehouden (is een bouwkundige keuring aan te bevelen?) en zorg dat u uw rechten en plichten als koper weet. We bespreken de oplevertermijn en bekijken wat er aan roerende zaken bij de aankoop in de prijs mee worden genomen.

Is de voorlopige koop gesloten

Zodra er overeenstemming is tussen de partijen, wordt de koopakte opgemaakt door de verkopende makelaar in Haarlem (in Amsterdam door de notaris). Een concept wordt ons toegezonden en met u doorgenomen. De verkoper tekent als eerste. Daarna nodigen wij u uit om de akte te ondertekenen. U heeft dan nog 3 dagen bedenktijd om zonder opgave van reden van de koop af te zien.  U kiest uw notaris, de stukken worden daarheen gezonden en dan wordt alles voorbereid voor de overdracht.

Nu breekt de periode aan van plannen maken, nog een keertje kijken met de aannemer of familie en natuurlijk de financiële afwikkeling. Wij staan u hierin op alle mogelijke manieren bij en houden een vinger aan de pols met betrekking tot het aflopen van de ontbindende voorwaarden.

Transport

Voorafgaand aan het transport (= de eigendomsoverdracht) vindt er een eindinspectie van de woning plaats. Er wordt gekeken of het huis wordt opgeleverd zoals is afgesproken en bijvoorbeeld hoe het staat met de achterblijvende roerende zaken. Ook worden de meterstanden opgenomen. Wij zijn daar natuurlijk bij en gaan daarna gezamenlijk met u naar de notaris voor de overdacht.

 

Biedingsysteem

Er zijn een aantal verschillende systemen. Dit zijn de meest voorkomende:

  • Verkoop bij inschrijving. Hierbij vullen geïnteresseerden een biedingformulier en sturen die voor de eindtijd in. Kopers maken een keus.
  • Haarlemse methode (Biedsysteem A) waarbij de eerste bieder altijd de kans krijgt om te reageren op hogere andere biedingen. Eerste bieder krijgt hoogte bod te horen.
  • Amsterdamse methode (Biedsysteem B) als het Haarlemse alleen krijgt eerste bieder de hoogte van het hoogste bod niet te horen.

Het biedsysteem gekozen door de verkoper heeft invloed op de te volgen strategie. Deze bespreken wij samen.

Covid19

In het kader van de Covid maatregelen zijn veel van deze afspraken en ontmoetingen nu anders. Wij informeren u zo goed mogelijk over de te volgen procedures.

Bij bezichtigingen en transport bij de notaris zijn wij afhankelijk van de regelgeving en beperkingen met het oog op Covid19. Wij volgen hierbij de richtlijnen van het NVM. 

Benieuwd wat ik u kan bieden of heeft u concrete plannen, bel mij of laat uw contactgegevens achter. Net wat voor u het handigst is. 

Contact

Voorkeur

Optionele service


Interieurstyling

contacten voor aannemers

oude woning bezemschoon opleveren


Informeer naar de mogelijkheden.

Uw persoonlijke makelaar in woongeluk, voor ieder budget, voor elke wens 

Deze huizen hebben wij aangekocht, binnen budget en helemaal naar wens.