U hoeft het Stripfestival niet te bezoeken om in Bakenes iets mee te krijgen van de tweejaarlijkse publiekstrekker. De Bakenesserkerk kreeg bij de restauratie van 2010 door striptekenaars ontworpen glas-in-loodramen; met de transformatie van godshuis naar werkruimte als thema. De kerk is nu als kantoorruimte in gebruik, met een ruimte voor Haarlemse bodemvondsten. Hier zijn objecten te zien, afkomstig uit de 8e eeuw.

Een echte een woonbuurt aan de rand van het centrum met schitterende, historische panden, cafés en restaurants. De Bakenessergracht is, met een groot aantal rijksmonumenten, een van de oudste en mooiste grachten van Haarlem. 

Het museum van de verwondering, Teylers, is op loopafstand. Grijp uw kans in dit eerste en oudste museum van Nederland en laat u vrolijk verrassen door acteurs die u meenemen op een theatrale tour achter een geheime, tot nu toe gesloten deur.

Op maandag en zaterdag is er groente-, fruit-, kaas en nog-veel-meer-markt op de nabijgelegen Grote Markt, onderweg komt u zowel bekende winkelketens als meer onderscheidende, gespecialiseerde detailzaken tegen. 

Van de ca. 2000 mensen die in deze buurt wonen bestaat meer dan de helft uit eenpersoonshuishoudens. De kinderen die in Bakenes wonen kunnen lopend naar kinderzwemschool ’t Spaarnehuys aan het Donkere Spaarne. 

Met de kinderen iets anders ondernemen?  Op www.kidsproof.nl suggesties waar u misschien niet als eerste aan denkt.

Met een gemeentelijke parkeervergunning, zonder wachttijd, parkeren bewoners in hun eigen buurt. Bezoekers kunnen terecht in parkeergarage De Appelaar aan de Damstraat.

U bent op loopafstand van trein en busstation.