De eerste afspraak is een kennismaking, samen bepalen we de kaders. Wat zijn de verwachtingen, wat is haalbaar, wat wilt u bereiken? Als dat helder is spiegelen wij uw huis met de actuele markt. Aan de hand van dit alles kom ik met mijn advies voor de verkoopstrategie en bespreken de procedure en randvoorwaarden bij verkoop. Alles wordt in de verkoopofferte samengevat. Gaan wij met elkaar in zee, dan krijgt u de Opdracht tot Dienstverlening waarin de afspraken helder zijn samengevat en gaan door naar stap twee.

Naar aanleiding van de verzamelde gegevens en in combinatie met de staat van onderhoud, grootte, indeling en ligging, bepalen we in overleg met u de vraagprijs. Ik geef al dan niet in samenwerking met onze verkoopstylist advies over het verkoopklaar maken van het huis. 

Uw woning wordt gedetailleerd opgenomen, ingemeten volgens de NEN 2580 norm en er worden door een professionele fotograaf foto’s en een filmpje gemaakt. Uiteindelijk zijn al deze gegevens terug te vinden in de uitgebreide verkoopbrochure en uw huis wordt aangemeld bij o.a. Funda. Maar ook –in samenwerking met u- bij social media.  De kosten voor de opstart worden vooraf in rekening gebracht. Onze commissie voor de verkoop betaalt u pas bij de overdracht, conform de gemaakte afspraken.

5 stappen plan bij verkoop

  1. Kennismaken, bespreken verkoopstrategie en randvoorwaarden;
  2. Voorbereiden, opnemen pand en presentatie maken;
  3. Bezichtigen en onderhandelen;
  4. Bieding(en) en koopakte;
  5. Inspectie en Transport.

Start verkoop

De verkoop start zodra wij uw woning aanmelden bij het NVM uitwisselingssysteem. Het huis verschijnt dan officieel ‘op de markt’.
Geen woningverkoop zonder internet dus daarom zorgen wij voor een professionele presentatie op websites als Funda.nl, Jaap.nl, Facebook, Instagram, Pinterest en natuurlijk onze eigen site. Belangstellenden worden altijd persoonlijk te woord gestaan en uitgebreid geïnformeerd, zowel telefonisch als tijdens de bezichtigingen. U zorgt voor een opgeruimd huis met een bloemetje, wij doen de rest.

Als de deal gemaakt is

Vaak is de verkoop onder voorbehoud, dan zijn er een aantal voorwaarden zoals een bouwkundige keuring en/of een voorbehoud van financiering. In het voorlopig koopcontract wordt een datum bepaald waarna de verkoop definitief wordt. Bij de onderhandelingen is ook bepaald wanneer het huis opgeleverd gaat worden.

Wil de koper nog een keertje in het huis kijken, soms met aannemer, schilder of familie? Ook dan zijn wij aanwezig, net als bij een eventuele bouwkundige keuring en de taxatie.

Transport

De koper kiest de notaris (in sommige gevallen, bij voorbeeld bij een boedelverdeling kiest de verkoper). Notaris stelt de Nota van afrekening en de Leveringsakte op. Uiteraard checken wij die voor u.
Direct voorafgaand aan het transport (de eigendomsoverdracht) vindt er een inspectie van de woning plaats. Er wordt gekeken of het huis wordt opgeleverd zoals is afgesproken. Ook worden de meterstanden opgenomen. Daarna gaan wij samen met u naar de notaris.

 

 

 

Biedingsysteem

Er zijn een aantal verschillende systemen. Dit zijn de meest voorkomende:

  • Verkoop bij inschrijving. Hierbij vullen geïnteresseerden een biedingformulier en sturen die voor de eindtijd in. Kopers maken een keus.
  • Haarlemse methode (Biedsysteem A) waarbij de eerste bieder altijd de kans krijgt om te reageren op hogere andere biedingen. Eerste bieder krijgt hoogte bod te horen.
  • Amsterdamse methode (Biedsysteem B) als het Haarlemse alleen krijgt eerste bieder de hoogte van het hoogste bod niet te horen.

De keuze hangt af van een aantal factoren, zoals de actuele markt, het verwachte aantal kijkers, de verkoopbaarheid van uw huis. Ik geef u advies welk systeem het beste kan zijn in uw situatie.

Covid19

In het kader van de Covid maatregelen zijn veel van deze afspraken en ontmoetingen nu anders. Wij informeren u zo goed mogelijk over de te volgen procedures.

Bij bezichtigingen en transport bij de notaris zijn wij afhankelijk van de regelgeving en beperkingen met het oog op Covid19. Wij volgen hierbij de richtlijnen van het NVM. 

Optimaal presenteren

 

Uw huis zo optimaal mogelijk in beeld te brengen? Wij kijken met een professionele blik en weten wat potentiële kopers zien en willen zien. Met vaak eenvoudige ingrepen, goed opruimen, kleine reparaties en een pot verf komt u al een heel eind. Een professionele verkoopstylist kan de beste optie zijn, een kleine investering die u dubbel en dwars terug ziet in de verkoopprijs. We bespreken de mogelijkheden en kunnen u desgewenst het werk uit handen nemen.

 

Informeer naar de mogelijkheden

Optimaal presenteren

 

Uw huis zo optimaal mogelijk in beeld te brengen? Wij kijken met een professionele blik en weten wat potentiële kopers zien en willen zien. Met vaak eenvoudige ingrepen, goed opruimen, kleine reparaties en een pot verf komt u al een heel eind. Een professionele verkoopstylist kan de beste optie zijn, een kleine investering die u dubbel en dwars terug ziet in de verkoopprijs. We bespreken de mogelijkheden en kunnen u desgewenst het werk uit handen nemen.

 

Informeer naar de mogelijkheden

Benieuwd wat ik u kan bieden of heeft u concrete plannen, bel mij of laat uw contactgegevens achter. Net wat voor u het handigst is. 

Contact

Voorkeur

EXTRA SERVICES: verkoopstyling • kleine klussen en reparaties aan huis en tuin • woning bezemschoon opleveren

Uw persoonlijke makelaar in woongeluk, voor ieder budget, voor elke wens 

Deze huizen hebben wij verkocht